Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sok z borówek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

borówki amerykańskie 5 kg
cukier 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Sok z borówek

Borówki przebrać, umyć i osaczyć, a następnie zmiksować porcjami. Powstałą miazgą napełnić 3 i słoik.
Do borówek dodać cukier, dobrze wymieszać i odstawić pod przykry­ciem na 24 godziny. Zawartość sło­ika należy od czasu do czasu wy­mieszać.
Po 24 godzinach borówki przecedzić na sicie. Następnie za pomocą wygotowanego płóciennego wo­reczka rękami wycisnąć z sok. Uzys­kany sok wymieszać.
Sok wlać do wyparzonych słoików. Słoje zamknąć i przechowywać w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak