Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

klopsiki indycze z twarogiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone 300 gram
twaróg 200 gram
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżek
sól do smaku
pieprz do smaku
rozmaryn 2 łyżki
śmietana pół szklanki
mąka 1 łyżka
olej do smażenia
czosnek 1 ząbek

Przepis i sposób przygotowania na: klopsiki indycze z twarogiem

Wyrobić w misce na jednolitą masę :mięso mielone ( najlepiej indycze), twaróg, jajko, bułkę tartą. Doprawić solą i pieprzem 1 łyżkę rozmarynu i drobno posiekany czosnek.
Smażyć na bardzo mocno rozgrzanym oleju. Pod koniec smażenia dodać szklankę wody i dusić około 5 minut. W szklance rozrobić śmietanę z mąką i wlać na patelnię. Dodać łyżkę rozmarynu i doprawić solą i pieprzem. Podawać z ziemniakami i surówką. Zaskakująco dobre i mięciutkie klopsiki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 05.08.2011 22:47
Podoba mi się ten pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak