Sposób przygotowania

Do mięsa mielonego wbijamy jajko, dodajemy pieprz, sól, troszkę vegety, posiekaną natkę, wyciśnięty ząbek czosnku i mieszamy. Następnie 2 łyżki tartej bułki. Formujemy niewielkie klopsiki. Tak przygotowane mięso wykładamy do naczynia żaroodpornego i dosypujemy garść oliwek. Do wysokiego naczynia lub blendera wlewamy zawartość puszek pomidorów, doprawiamy solą, pieprzem, dwiema łyżeczkami słodkiej papryki, szczyptą ostrej oraz suszoną bazylią. Po dodaniu ząbku czosnku miksujemy. Wcześniej przygotowane mięso zalewamy zmiksowanym sosem i pieczemy bez przykrycia 35 minut w 180 st. C.W tym czasie gotujemy fasolkę z łyżeczką soli. Ugotowaną fasolkę zieloną wykładamy na duży półmisek, na niej kładziemy pulpety i polewamy obficie sosem.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !