Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona sola z oregano

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sola 1 sztuka
oregano 5 łyżek
ziemniaki ugotowane 1/2 kg
jogurt grecki sztuka
cytryna
oliwa
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona sola z oregano

Rybę natrzeć solą, pieprzem, posypać oregano. Ugotowane ziemniaki pokroić, wszystko polać oliwą, piec ok 20 min. Skórę ryby naciąć, podawać z jogurtem doprawionym solą, pieprzem i kuminem oraz cytryną, ewentualnie czosnkiem. Podawać z białym winem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emiliozo 15.08.2011 20:10
wyborna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak