Sposób przygotowania

Warzywa dokładnie umyć. Ziemniaki i marchewkę obrać i zetrzeć na grubej buraczanaje tarce.
Koperek drobno posiekać, dodać do reszty warzyw, wbić jajka, dodać mąkę, przyprawić do smaku solą, piprzem i świeżo startą gałką muszkatołową i dokładnie wymieszać wszystkie składniki. Jak ciasto jest za rzadkie, można dodać troszkę więcej mąki.
Placki smażyć na patelniz rozgrzanym olejem, po obu stronach, aż sie zarumienią. Po zdjęciu z patelni odsączyć na papierowym ręczniku

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    świetne na kolację
  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    świetne na kolację
  • 1
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Bardzo apetyczny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !