Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowe placki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
marchewka 1/2 kg
koperek 1 pęczek
jajko 2 sztuki
mąka 1 szklanka
olej do smażenia
sól
pieprz
Gałka muszkatołowa cała Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowe placki

Warzywa dokładnie umyć. Ziemniaki i marchewkę obrać i zetrzeć na grubej buraczanaje tarce.
Koperek drobno posiekać, dodać do reszty warzyw, wbić jajka, dodać mąkę, przyprawić do smaku solą, piprzem i świeżo startą gałką muszkatołową i dokładnie wymieszać wszystkie składniki. Jak ciasto jest za rzadkie, można dodać troszkę więcej mąki.
Placki smażyć na patelniz rozgrzanym olejem, po obu stronach, aż sie zarumienią. Po zdjęciu z patelni odsączyć na papierowym ręczniku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 29.01.2012 17:58
dobre
Henryka2 05.08.2011 11:37
Bardzo apetyczny przepis
polly66 04.08.2011 17:25
świetne na kolację
polly66 04.08.2011 17:25
świetne na kolację

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak