Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szyneczka w galarecie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka 10 plastrów
tuńczyk 1 puszka
cebula 1 sztuka
ogórek konserwowy 2 sztuka
majonez 3 łyżki
ketchup 2 łyżki
bulion 400 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżeczki
sól
pieprz
jajko ugotowane na twardo 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: szyneczka w galarecie

Jajka, ogórki i cebulę drobno siekamy. Wrzucamy do miseczki. Mieszamy ketchup z majonezem i tuńczykiem i wrzucamy. Wszystko dokładnie mieszamy i przyprawiamy. Farsz układamy na plastrach szynki i zawijamy w roladki. Układamy je na półmisku. Zalewamy bulionem połączonym z żelatyną. Schładzamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak