Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa chrzanowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kości wędzone 200 g
chrzan starty 1 sztuka
mięso wieprzowe 200 g
marchewka 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
biała kiełbasa 1 sztuka
majeranek
sól
pieprz
śmietana 3 łyżki
ziemniaki 250 g
chleb żytni 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: zupa chrzanowa

Do garnka wrzucamy kości, mięso, liść laurowy,majeranek, sól, pieprz, zalewamy wodą i gotujemy. Dodajemy następnie przecedzony zakwas z namoczonego chleba. Ziemniaki obieramy, kroimy w kosteczkę. Marchewkę i pietruszkę kroimy w talarki. Czosnek i cebulę siekamy. Wrzucamy warzywa do gotującej się zupy. Dodajemy chrzan. Zabielamy śmietaną i dodajemy kiełbasę, mieszamy i gotujemy jeszcze 10-15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak