Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bigos

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 sztuka
kiełbasa 3 sztuka
cebula 1 sztuka
koncentrat pomidorowy 4 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
koperek 1 pęczek
majeranek 2 łyżki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: bigos

Kapustę siekamy. Kroimy cebulę, koper, kiełbasę.Wszystkie składniki ze sobą łączymy. Dodajemy kostki rosołowe i liść laurowy. Zalewamy ok 3 szklankami wody i gotujemy 15-20 minut. Doprawiamy i dodajemy koncentrat. Następnie gotujemy jeszcze ok 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 04.08.2011 13:23
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak