Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kalafiorowa z marchewką

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 400 g
kalafior 1 szt.
marchew 2 szt.
pietruszka 1 szt.
koperek 2 łyżki
natka pietruszki 1 łyżka
śmietana 30% 150 ml
żółtko jajek 2 szt.
woda 2 litry
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kalafiorowa z marchewką

Skrzydłka oczyszczamy, myjemy , zalewamy w garnku 2 litrami wody i gotujemy ok. 30 minut. Pietruszkę i marchewkę obieramy, płuczemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Kalafior myjemy, dzielimy na różyczki i polewamy obficie wrzątkiem. Warzywa przekładamy do garnka ze skrzydłem indyczym i gotujemy ok. 20 minut. Solimy do smaku. Trzymamy na ogniu jeszcze ok. 5 minut. Wyjmujemy skrzydło, oddzielamy mięso od kości, kroimy na małe kawałki i wrzucamy ponownie do zupy, zagotowujemy. Zestawiamy z ognia. Dajemy śmietanę zmiksowaną z żółtkami. Podajemy z posiekaną natką pietruszki i koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adam12 25.03.2012 10:30
wyglada apetycznie
Jaheira11 09.10.2011 14:33
nic dodać nic ująć- uwielbiam...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak