Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak nadziewany

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak 1,5 kg
pieczarki 1/2 kg
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 dkg
orzechy mielone 3 łyżki
natka pietruszki
Papryka słodka mielona Prymat
Kucharek przyprawa do potraw
pieprz
cebula 1 duża
olej 2 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak nadziewany

Pieczarki i cebulę usmażyć na oleju i ostudzić. Dodać posiekane orzechy, bułkę tartą, jajka i doprawić do smaku. Kurczaka umyć, osuszyć i wypatroszyć. Całego napełnić farszem. Nogi związać ze sobą, otwór spiąć wykałaczką. Oprószyć kurczaka kucharkiem, pieprzem i papryką, skropić olejem. Piec w nagrzanym piekarniku ok. 1 godz. w temp. 210 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jeta72 29.06.2012 10:39
pyszny!!!
Anna138 06.06.2012 23:15
Pyszny
IKrakowianka 17.01.2012 15:20
świetny obiad :)
Monika193
Monika193 04.11.2011 15:38
super
barbara11561 19.10.2011 06:33
oj,dobry
piotereq 19.09.2011 10:42
mniam,mniam..
Wafelek2601 07.09.2011 14:09
pyszny
smakoszek 17.08.2011 09:11
pyszny
szyba 04.08.2011 09:37
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak