Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Crumble z rabarbarem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rabarbar 600 g
cukier 80 g
masło 30 g
mąka pszenna 150 g
masło 100 g
cukier 50 g
cynamon Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Crumble z rabarbarem

Oczyszczony rabarbar pokroić na mniejsze kawałki, naczynie żaroodporne grubo wysmarować masłem, ułożyć rabarbar, posypać cukrem.
Wszystkie składniki kruszonki połączyć i posypać po wierzchu. Piec w 180°C, przez 20 minut, podawać z lodami waniliowymi lub śmietaną.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 09.01.2012 23:30
ciekawe
kasienka23 24.12.2011 18:51
apetyczne
halinka1011 04.08.2011 09:30
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak