Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cebulka prażona

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 2 szt.
mąka pszenna 3 łyżki
olej do smażenia 1 szkl.
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Cebulka prażona

Cebulkę siekamy, ale niezbyt drobno. Rozdzielamy warstwy. Mieszamy z mąką.
Rozgrzewamy olej (smażymy w głębokim tłuszczu). Cebulkę wrzucamy na olej dopiero kiedy jest bardzo dobrze rozgrzany. Zmniejszamy ogień.
Wrzucamy cebulkę i smażymy pilnując żeby się nie przypaliła.
Wyjmujemy łyżką cedzakową i wrzucamy na sitko, żeby dobrze ociekła z tłuszczu.
Wrzucamy do miseczki i solimy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariusz14 28.03.2012 22:23
pycha
SmacznaPyza 04.08.2011 09:46
nigdy nie robiłam - to się je samo, jak chipsy czy jako dodatek do jakiegoś dania?
Małgorzata113 04.08.2011 09:26
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak