Sposób przygotowania

Cebulkę siekamy, ale niezbyt drobno. Rozdzielamy warstwy. Mieszamy z mąką.
Rozgrzewamy olej (smażymy w głębokim tłuszczu). Cebulkę wrzucamy na olej dopiero kiedy jest bardzo dobrze rozgrzany. Zmniejszamy ogień.
Wrzucamy cebulkę i smażymy pilnując żeby się nie przypaliła.
Wyjmujemy łyżką cedzakową i wrzucamy na sitko, żeby dobrze ociekła z tłuszczu.
Wrzucamy do miseczki i solimy.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    świetny przepis
  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    nigdy nie robiłam - to się je samo, jak chipsy czy jako dodatek do jakiegoś dania?
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mariusz14

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !