Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser biało-czerwony

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bita śmietana 2 szkl.
śmietan fix 2 szt.
truskawki 500 g
cukier 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Deser biało-czerwony

Bitą śmietanę łączymy ze śmietan-fixem. Nakładamy masę śmietanową do pucharków do 3/4 wysokości.
Truskawki myjemy, usuwamy szypułki, wrzucamy do rondla i dusimy z cukrem, aż do zagotowania. Studzimy.
Ostudzoną masę truskawkową wykładamy na stężoną masę śmietanową do pucharków. Podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariel78 14.11.2012 07:15
przepyszne
aguus 05.08.2011 11:02
Piękny deser!
Sylwia41 04.08.2011 09:23
Takie proste, a jakie smaczne;) Pozdrawiam ;)
Sylwia41 04.08.2011 09:23
Takie proste, a jakie smaczne;) Pozdrawiam ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak