Sposób przygotowania

Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Żelatynę zalewamy zimną wodą, a gdy napęcznieje rozpuszczamy w jak najmniejszej ilości wrzątku. Jajka (uprzednio umyte i sparzone wrzącą wodą) ubijamy z cukrem na parze. Ubijając dodajemy porcjami rozpuszczoną czekoladę i żelatynę. Tak przygotowaną masę dajemy porcjami do zmielonego sera stale miksując. Śmietanę ubijamy na sztywną pianę i delikatnie łączymy ją z masą czekoladowo-serową.
Biszkopt przekrawamy na pół. Nasączamy sokiem z brzoskwiń.
3/4 kremu równomiernie rozprowadzamy na blacie czekoladowym i schładzamy w chłodziarce do zatężenia. Przykrywamy drugim blatem biszkoptu, rozsmarowujemy resztę kremu.

Galaretki rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu. Owoce układamy na górnej warstwie serowej. Brzoskiwnie dokładnie odsączone z syropu kroimy na cienkie półplasterki i układamy jak dachówkę. Zalewamy tężejącą już galaretką i ponownie umieszczamy w chłodziarce.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Ale pyszności!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !