Sposób przygotowania

Galaretki rozpuścić w mniejszej ilości wody niż zostało podane na opakowaniu. Wylać do płaskiego naczynia, po stężeniu pokroić w kostkę.

Mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia posiekać z masłem, dodać cukier, cukier waniliowy i jajko. Zagnieść ciasto, rozwałkować na grubość 0,5 cm.Wylepiać ciastem posmarowane margaryną foremki. Upiec na złoty kolor.

Czekoladę rozpuścić z margaryną, przestudzić. Do lekko ciepłej masy dodać żółtka, śmietanę i cukier puder, wymieszać. Wstawić na kilka minut do lodówki.

Babeczki wypełnić kremem. Udekorować kostkami galaretki.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    Uwielbiam takie babeczki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !