Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 12 szt.
pieczarki 300 g
majonez 4 łyżki
śmietana 18-procentowa 2 łyżki
natka pietruszki 2 łyżki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane pieczarkami

Jajka ugotować na twardo. Po wystudzeniu przekroić wzdłuż na pół, delikatnie wyjąć żółtka. Pieczarki pokroić drobno lub zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Udusić na tłuszczu. Żółtka rozgnieść widelcem, dodać pieczarki, majonez, śmietanę i przyprawić. Nakładać na połówki jajek w miejsce po żółtku i na całej powierzchni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 09.01.2013 22:02
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak