Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica po góralsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 6 szt.
chleb 3 kromki
mleko 2 łyżki
słonina 50 g
szczypiorek 1 łyżka
Liść lubczyku suszony Prymat 1/4 łyżeczki
oscypek 3 starty

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica po góralsku

Chleb razowy pokroić w kostkę. Jajka romłócić z mlekiem, mielonym lubczykiem i oscypkiem. Słoninę drobno pokroić i stopić na rozgrzanej patelni, wrzucić kostki chleba i lekko zrumienić. Wlać jajka, posolić i dobrze wymieszać. Smażyć na niewielkim ogniu. Posypać lubczykiem i szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 03.07.2012 22:19
Na pewno smaczna, uwielbiam oscypka :)
Misiek1 04.08.2011 22:00
Uwielbiam jajecznicę!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak