Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z brzoskiwniami i galaretką

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt 1 szt.
bita śmietana 2 szkl.
rodzynki 100 g
brzoskwinie w puszce 1 szt.
galaretka truskawkowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z brzoskiwniami i galaretką

Biszkopt przekroić na pół, nasączyć sokiem z brzoskwiń. Wyłożyć na połowę blatu 3/4 masy śmietanowej, powrzucać kilka pokrojonych brzoskwiń i kilkanaście rodzynek. Przykryć drugim blatem. Rozsmarować krem, wyrównać. Ułożyć pokrojone brzoskwinie, udekorować rodzynkami. Całość zalać tężejącymi galaretkami. Schłodzić w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 23.03.2012 07:27
pychota
angelika14 15.12.2011 18:33
na pewno smaczny,musze kiedys tez tak spróbowac

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak