Przepis i sposób przygotowania na: Babka piernikowa
Ciasto wyłożyć do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą.
Piec w nagrzanym piekarniku do 170 stopni, ok. 40 min.
Upieczone polać czekoladową polewą.
mąka pszenna | 2 szkl. |
margaryna | 1/2 kostki |
jajko | 1 szt. |
mleko | 1 szkl. |
cukier | 1 szkl. |
dżem | 2 łyżki |
cynamon Prymat | 1/2 łyżeczki |
kakao | 2 łyżeczki |
Soda oczyszczona Prymat | 2 łyżeczki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: