Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kanie smażone

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kanie 5 sztuk
mleko 1/2 szklanki
mąka 3 łyżki
jajko 3 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
tłuszcz do smażenia
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kanie smażone

Młode kapelusze kani z wierzchu wytrzeć ściereczką ściąć czubek, ukręcić korzonek. Kapelusze zanurzyć w mleku, doprawić do smaku solą i pieprzem, obtaczać w mące, rozmąconym jajku, a na końcu w bułce tartej i smażyć na gorącym tłuszczu z obu stron. Podawać gorące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak