Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z grzybów

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby świeże 1/2 kg
żółty ser 10 dkg
jajko 3 szt
majonez tradycyjny 6 łyżek
koper świeży 2 garstki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z grzybów

Świeże grzyby oczyścić, ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, wystudzić i pokroić na paseczki. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Jajka umyć, ugotować na twardo, obrać i pokroić w kostkę. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach, wymieszać z majonezem, posypać posiekanym zielonym koperkiem. Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Paweł29 14.08.2012 14:30
Brzmi smakowicie.
olivka 17.08.2011 12:09
Dodajemy grzyby opieńki
SmacznaPyza 04.08.2011 09:49
jakie grzyby, konkretnie jaki gatunek bo to chyba sprawa zasadnicza

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak