Sposób przygotowania

Cytrynę umyć, przekroić na pół i wycisnąć z obu połówek sok. Brzoskwinie odsączyć z zalewy i pokroić na drobniutkie i cienkie kawałeczki (może być też starta na tarce o dużych oczkach - ale jedynie szybkimi i krótkimi ruchami). Przygotowane kawałki brzoskwiń wrzucić do miski, dodać twarożek i dokładnie zmiksować. Następnie dodać cukier, sok z cytryny i syrop brzoskwiniowy. Ponownie zmiksować na średnich obrotach. Śmietankę kremówkę zmiksować dokładnie na sztywną pianę - około 5 minut na najwyższych obrotach. Przygotować żelatynę zgodnie z przepisem znajdującym się na opakowaniu (rozpuszczenie jej w wodzie na niewielkim ogniu). Gotową żelatynę dodać do wcześniej przygotowanej masy brzoskwiniowej wraz z śmietanką ubitą na sztywno. Dokładnie wymieszać lub zmiksować na średnich obrotach - około pół minuty. Następnie przygotowaną masę przelać do formy (okrągła lub prostokątna) i wstawić do lodówki na około 4-5 godzin (aż skrzepnie). Najlepiej podawać na zimno.

Smacznego ;)

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Kate131

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justa32

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    marchewka

    zapewne pyszne :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    pomysłowe i na pewno pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !