Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka o pomarańczowym smaku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka 2 kg
pomarańcza 1 szt
cytryna 1 szt
olej 2 łyżki
musztarda 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
Pieprz ziołowy mielony Prymat do smaku
kolendra do smaku
pomidory 3 szt
kukurydza 3 kolby
ziemniaki 0,5 kg
konfitura 3 pomarańczowa

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka o pomarańczowym smaku

Żeberka doprawiamy solą i pieprzem. Z cytryny i pomarańczy wyciskamy sok i mieszamy z konfitura, musztardą i kolendrą. Żeberka wkładamy do powstałej marynaty na 3 godz. Ruszt smarujemy olejem, układamy na nim żeberka i pieczemy ok. 30 min, co jakiś czas odwracając je i smarując marynatą. Ziemniaki szorujemy i przekrawamy na pół. Pomidory także przekrawamy. Ruszt ponownie smarujemy olejem i układamy na nim kolby kukurydzy, połówki ziemniaków i pomidorów i pieczemy do miękkości. Doprawiamy do smaku przyprawami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak