Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane bułeczki z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dużych pieczarek 20 sztuk
jajek 3 sztuki
śmietany 4 łyżki
startego żółtego sera 3 łyżki
masła 1 łyżka
mąki 1 łyżka
ketchup trochę dekoracji
cebula do smaku
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
kajzerka 6 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane bułeczki z pieczarkami

Ściąć wierzch bułki. Ze środka wydrążyć miąższ. pieczarki umyć, obrać, pokroić w dość grube plastry, odparować na patelni, dodać masło i delikatnie podpiec. Oprószyć solą i pieprzem . Do rozprowadzonej mąki ze śmietaną dodać drobno pokrojoną cebulę, wbić jajka, doprawić solą i pieprzem. Wymieszać. Wylać na gorące pieczarki. Chwilę zapiec na patelni. Nakładać farsz do bułeczek, posypać żółtym serem. Ułożyć na blasze i zapiekać 20 minut. Czapeczki podpiekamy krótko. Zapieczone bułki polewamy ketchupem i nakładamy czapeczki. Podajemy na ciepło. Można dodać ogórki konserwowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smakosz6 01.08.2011 10:53
lubię takie
ewasylwia 19.07.2011 11:03
lubię takie zapiekanki
Mysiunia 18.10.2010 15:14
bardzo lubie \'zapiekanki\' pod kazda postacia:) jak chrupie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak