Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szarlotka przepyszna

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szklanki
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
cukier wanilinowy 1 łyżka
cukier puder 0,5 szklanki
masło 200 gram
żółtko jajek 4 sztuki
białko 6 sztuk
cukier puder 1,5 szklanki
mąka ziemniaczana 2 łyżki
cynamon 1 łyżeczka
orzechy włoskie 1 szklanka
jabłka 2 duszone

Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka przepyszna

Mąkę, cukier puder, proszek do pieczenia, cukier z wanilią i masło. Wymieszać, wbić jajka i całość zagnieść. Białka ubić z cukrem na sztywna pianę. Dodać mąkę ziemniaczaną i zamieszać.Ciasto rozwałkować. Włożyć do formy, na nie wyłożyć posiekane orzechy i na nie duszone jabłka.Wierzch posypać cynamonem. Na sam wierzch położyć pianę i resztki porwanego ciasta kruchego. Wstawić ciasto do nagrzanego do 170 stopni piekarnika i piec ok. 40 minut. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Olaa 16.10.2011 20:42
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak