Sposób przygotowania

Masło utrzeć z żółtkami, dodać mąkę, otartą skórkę z cytryny, cukier, pieprz i sól. Stale mieszając rozprowadzić masę wrzątkiem do konsystencji sosu. Wlać wyciśnięty sok z cytryny, wymieszać i podgrzać prawie do wrzenia. Nie gotować. Po ostudzeniu podawać do ryb, warzyw i białych mięs

Spróbuj również

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    Dobry sos.
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    nie za kwaśny?
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    Dobry przepis.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    krysia50

    Smaczny sos.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    muszę wypróbować ten przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    przepis warty wypróbowania
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    patusia

    Ciekawy przepis.
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    o holender!
  • 1
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    dobry prosty sosik:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    kotlet

    ciekawa propozycja
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Bart

    uwielbiam sosy więc go wypróbuję
  • 0
    original
    Opublikowano

    aleksa123

    Spróbuję
  • 2
    original
    Opublikowano

    iza15

    pyszny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa36

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    berys18

    ciekawy sos

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !