Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

korzenna szynka pieczona

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka wieprzowa ok 2 kg
sól 2 łyżki
czosnek 3-4 ząbki
Szafran nitki Prymat 1 szczypta
imbir ok 2 cm
miód pitny 1 kieliszek
oliwa 3-4 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: korzenna szynka pieczona

Zaczynamy od przygotowania marynaty. Sól, czosnek, świeży imbir, paprykę i szafran ucieramy w możdzierzu na gładką masę z miodem pitym i oliwą, wcieramy w mięso - dokładnie z każdej strony. Ścisło zawijamy i odstawiamy do lodówki na minimum 24h.

Pieczemy w rękawie w temaperaturze 200 stopni przez pierwsze 20 minut, następnie ok 1,5h w temperaturze ok 160 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 04.09.2011 00:18
pycha
Nina7 04.08.2011 22:03
Zapowiada się bardzo smacznie!
eduszo
eduszo 03.08.2011 21:22
Wygląda ciekawie chyba taką zrobie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak