Sposób przygotowania

Płaty makaronu włożyć do osolonej wody i prawie natychmiast wyjąć, aby makaron był łatwy do układania. Szpinak mrożony przesmażyć na maśle z dodatkiem czosnku. Pod koniec smażenia do szpinaku dodać dwa jajka, sól, pieprz, gałkę muszkatołową i starty ser żółty. Naczynie do zapiekania wysmarować masłem, polać warstwą sosu i układać warstwami: płaty makaronu, warstwę szpinaku. Każdą warstwę zalać porcją sosu beszamelowego i posypać tartym żółtym serem. Ostatnią warstwę zalać resztą sosu beszamelowego i posypać grubo żółtym serem. Włożyć do piekarnika i piec przez około 40–50 minut w temp. 180 stopni.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    uwielbiam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    klaklak

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !