Sposób przygotowania

Zrobić zaczyn drożdżowy: ciepłą śmietanę połączyć z drożdżami, 30 g cukru i 100 g mąki. Odstawić do wyrośnięcia. Żółtka utrzeć z 30 g cukru i cukrem waniliowym. Gdy zaczyn wyrośnie, dodać pozostałą mąkę, żółtka z cukrem i szczyptę soli. Wymieszać i dodać 80 g masła. Wyrabiać ciasto, aż będzie odstawać od ręki. Ciasto rozwałkować na grubość 5 mm i pokroić na 8 trójkącików. Na każdy nałożyć łyżeczkę masy czekoladowej i zwinąć w kierunku wierzchołka. Uformować rogaliki. Posmarować wierzch białkiem. Piec przez 20 minut w temp. 200 stopni.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !