Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab w panierce

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 4 płaty
jajko 1 szt.
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/4 szkl.
olej do smażenia 1/3 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Schab w panierce

Plastry schabu rozbić tłuczkiem, oprószyć z obydwu stron solą i pieprzem. Jajko roztrzepać z solą i pieprzem. Zanurzać rozbite kotlety w jajku, potem w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na patelni z obu stron na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 25.06.2012 23:28
polski klasyk

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak