Sposób przygotowania

W wodzie z octem rozpuszczamy cukier, dodajemy przyprawy i gotujemy to kilka minut. Studzimy. Śliwki pestkujemy, myjemy i każdą nakłuwamy widelcem, żeby nie popękała w trakcie pasteryzowania. Układamy je w wyparzonych słoiczkach i zalewamy zimną zalewą. Zakręcamy słoiki i pasteryzujemy w garnku z wodą do 3/4 wysokości słoików, przez około 20 minut. Jak wszystkie zaprawy, zostawiamy w przykrytym garnku do ostudzenia.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    ciekawy deser
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    dobre jedzonko
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !