Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gołąbki domowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1 główka
podgardle 1 kg
ryż 1 kg
pieprz do smaku
sól do smaku
przecier pomidorowy 1 słoiczek
śmietana 22% do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: gołąbki domowe

Ugotować kapustę w osolonej wodzie, oddzielić liście kapusty. Farsz: wymieszać dokładnie ugotowane wcześniej i zmielone mięso, ugotowany na sypko ryż i przyprawy. Farsz zawijać w liście kapusty. Na dnie brytfanny ułożyć kilka liści kapusty, podlać lekko wodą i układać na liściach przygotowane gołąbki. Zalać koncentratem pomidorowym. Piec w piekarniku. Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak