Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka ryżowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 woreczek
seler marynowany 1 słoik
kukurydza w puszce 0,5 puszki
ogórek konserwowy 3 sztuki
jajko ugotowane na twardo 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka ryżowa

Ugotować woreczek ryżu wg. czasu podanego na opakowaniu. Jaja ugotować, obrać i ostudzić- po ostudzeniu pokroić w drobną kostkę. Ogórki zetrzeć na tarce- na grubych oczkach.
wszystkie składniki wymieszać w misce z majonezem i musztardą i doprawić solą i pieprzem do smaku. Smacznego :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak