Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wafelki z masą krówkową

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wafle tortowe 2 opak.
margaryna 2 kostki
mleko skondensowane słodzone 1 puszka
spirytus 1 kieliszek

Przepis i sposób przygotowania na: Wafelki z masą krówkową

Masę krówkową gotować 3 godziny.
Margarynę utrzeć na puch mikserem, dodawać po trochę masy krówkowej i dalej ucierać, na końcu dodać po trochę spirytus. Przekładać suche wafle masą. Przycisnąć wafle deską, zostawić na kilka godzin. Po czym pokroić ostrym nożem w kawałki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak