Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki pod pierzynką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
żółtko jajek 4 szt
cukier 100 g
masło 200 g
mąka 3 szkl
Nadzienie:
dżem wg uznania
czekolada 20 kostek
bakalie wg uznania
Na wierzch:
białko 4 szt
wiórki kokosowe 200 g
cukier 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki pod pierzynką

1. Składniki na ciasto zagnieść i wylepić masą foremki do babeczek. Każdą napełnić kostką czekolady, bakaliami i łyżeczka dżemu.
2. Białka ubić, dodać cukier i wiórki. Masę wyłożyć na babki. Piec w temp 180 stopni, aż masa stanie się złota.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 03.09.2013 00:39
pyszne babeczki
Krystyna32 05.08.2011 08:07
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak