Sposób przygotowania

Cebulę obieramy i kroimy w drobne paski- smażymy na rozgrzanym oleju do nabrania rumieńców. Pieczarki myjemy, obieramy i kroimy i podobnie jak cebulę smażymy na patelni na rozgrzanym oleju- doprawiając solą do smaku. Kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy na rozgrzanym oleju na patelni.
Do garczka wlewamy 1,5 litra wody i gotujemy bulion na kostce rosołowej. Do tak przygotowanego bulionu dodajemy wcześniej podsmażone składniki. Pomidory, paprykę myjemy i kroimy w drobną kostkę, podobnie robimy z kiszonymi ogórkami- wszystko dodajemy do garnka. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Cukinię obieramy i kroimy w kostkę nie za małą, żeby się nie rozgotowała za szybko. Dodajemy ją do gotujących się warzyw na jakieś 10-15 minut przed końcem gotowania. Na koniec leczo podbijamy śmietaną i mąką. Dla uzyskania koloru można również dodać przecier pomidorowy. Smacznego

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !