Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki małosolne

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki gruntowe
koper 6 gałązek
sól 2 łyżki
czosnek 5 ząbków
chrzan korzeń 5 cm
woda 2 (gorąca)

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki małosolne

Ogórki dokładnie myjemy. W wiaderku po 3 kg kapuście, układamy na dno 2 gałązki kopru, następnie ogórki. Po środku kładziemy znów koper, czosnek i chrzan pokrojony na mniejsze części. Wodę gotujemy. Wsypujemy do wiaderka sól i układamy kolejną warstwę ogórków. i koper na wierzch. Zalewamy wrzącą wodą i przykrywamy pokrywką . Ogórki nadają się do jedzenia po 3 - 4 dniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 26.09.2015 16:16
moje ulubione ogóreczki
agaK. 14.06.2015 00:04
Czekam niecierpliwie na swoje pierwsze ogórki żeby zrobić, mój mąż uwielbia.
Bernadeta1 09.06.2013 00:34
mam już taką ochotę na ogórki małosolne ale jeszcze poczekam na ogórki gruntowe
Motorek 31.01.2013 09:54
uwielbiam takie ogóreczki
Elżbieta17 23.05.2012 11:29
pyszne takie domowej roboty:)
barbara11561 23.04.2012 07:16
już się nie mogę ich doczekać:)
calliope 25.03.2012 08:48
domowe najlepsze :)
BernadettaP 30.10.2011 19:48
kilogramami bym je mogła jeść :-)
ben-ka 20.09.2011 09:05
najbardziej lubię takie właśnie ogórki.
jolajka 04.08.2011 18:03
też tak robię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak