Sposób przygotowania

Szparagi obrać, umyć i ugotować we wrzącej wodzie z dodatkiem soli i cukru (każdy rodzaj oddzielnie). Na dużej patelni rozgrzać oliwę z oliwek, zeszklić cebulę, wlać śmietanę, a gdy sos zacznie gęstnieć dodać ser mascarpone. Całość doprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą do spaghetti Prymat. Następnie do sosu dodać szparagi (najlepiej same główki) i pokrojonego w paski łososia. Ciepły makaron wymieszać z sosem, ułożyć na talerzach i posypać pomidorami concasse i parmezanem.

Komentarze

  • 7
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    pięknie podane :-) chciałabym też tak umieć...
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    za szparagi to dziękuję
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    ciekawy przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam mniam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    linka1312

    ladnie wyglada:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    patusia

    Mhhhmm. Jak z łososiem to kupuję:)
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    nie skuszę się na pewno
  • 1
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    Ale danie ...mniam mniam:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    eleganckie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    dobre to
  • 1
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Pięknie się prezentuje
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Cikakameku

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !