Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak curry z ryżem chili

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jogurt naturalny 300 g
pasta curry 2 łyżki
filety z kurczaka 4
cebula 1
masło 1 łyżka
kardamon
ryż 300 g
bulion 750 ml
papryczka chili 1
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak curry z ryżem chili

Jogurt dokładnie wymieszać z curry. Filety z kurczaka umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i posmarowac jogurtowym currry. Odstawić na godzinę. Cebulę obrać, posiekać i zeszklić na roztopionym maśle. Doprawić kardamonem. Wsypać ryż i mieszając zeszklić. Wlać gorący bulion, przykryć i gotować ok. 25 minut na małym ogniu. Papryczkę chili umyć, przekroić na pół, usunąć gniazdo nasienne, drobno posiekać. Ja dałam połowę chili i połowę słodkiej papryki. Na patelni rozgrzać olej i smażyć filety (u mnie patelnia grilowa). Dodać chili do ryżu, wymieszać. Mięso rozłożyć na ryżu. Przed podaniem udekorować zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzyna124 06.11.2011 07:38
bardzo fajne:)
Grażyna13 04.08.2011 10:02
super !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak