Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurki w śmietanie

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kurki 40 dag
koperek 1 gałązka
masło 1 łyżka
kwaśna śmietana 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Kurki w śmietanie

Kurki obrać i bardzo dokładnie umyć. Większe pokroić po długości na kilka części. Na patelni rozpuścić masło, dodać grzyby. Dusić pod przykryciem przez około 15 min, raz na jakiś czas mieszając. Pod koniec dodać sól i pieprz. Zdjąć z ognia, lekko
wystudzić, dodać śmietanę. Całość zagotować wraz z posiekanym koperkiem.
Podawać jako osobne danie z chlebem lub jako dodatek do mięsa.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bernadetta2 15.05.2012 21:27
mniam pycha
Miki 28.03.2012 21:48
ładny talerz
Papryczka 03.03.2012 12:05
moje ulubione
smakoszek 05.01.2012 12:20
pyszne
kasienka23 09.12.2011 20:36
ale mam ochotę na takie danie... :) ale gdzie ja teraz znajdę świeże kurki.....;(
Andzia1977
Andzia1977 18.11.2011 23:31
na pewno pyszne
przejs 27.09.2011 17:41
oj zjadłbym takie na kolację!
ilka_86 09.08.2011 08:19
apetyczne danko:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak