Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z cieciorką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron 1 szkl
cieciorka 1 puszka
papryka czerwona 1 szt
pomidory krojone z puszki 1 op
czosnek 2 ząbki
cebula 1 szt
chilli do smaku
pieprz do smaku
oliwa 1 łyżeczka
sól do smaku
natka pietruszki wg uznania
bazylia do smaku
tymianek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z cieciorką

1. Makaron ugotować. Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić pokrojoną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dorzucić pokrojoną paprykę i smażyć do miękkości, mieszając.
2. Dodać pomidory i odsączoną cieciorkę. Wymieszać. Przyprawić do smaku. na koniec wrzucić ugotowany makaron. Podawać posypane posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 11.01.2014 08:14
fajny przepis
kate.500 12.01.2013 20:05
ciekawe polaczenie smakow

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak