Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sznycelki z dodatkiem bazylii

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka mielona 0,5 kg
bułka czerstwa 1
jajko 1
czosnek 3 ząbki
cebuki 1/2
Bazylia suszona Prymat 0,5 łyżeczki
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
olej do smażenia
ugotowane ziemniaki

Przepis i sposób przygotowania na: Sznycelki z dodatkiem bazylii

Do miseczki dać zmielone mięso, jajko, pokrojoną drobno cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, bazylię, namoczoną wcześniej bułkę w mleku i wyduszoną oraz przyprawy. Dokładnie wszystko wymieszać, formować sznycelki i obtoczyć w bułce tartej, smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Podawać z ziemniakami i sałatką z pomidorów i udekorować świeżą bazylią

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EmciaPichci 08.04.2013 17:58
taki obiad to marzenie!
kasiek 06.12.2012 13:31
pyszności
Natalka1 24.08.2011 20:04
mmm pychaa:>
Natalka1 24.08.2011 20:04
mmm pychaa:>

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak