Sposób przygotowania

Wymieszać ogórka z papryką .Plastry szynki smarować serkiem topionym ( 1 łyżeczka na plaster ) .Posypać 1 łyżeczką zmieszanego z papryką ogórka .Przykryć serem żółtym .Znów posmarować delikatnie serkiem topionym .Zwinąć w ruloniki .
Żelatynę zalać 1/3 szklanki zimnej przegotowanej wody i rozpuścić we wrzącym rosole .
Zostawić do ostygnięcia . W jakiś pojemniczek wlać warstwę galaretki , ułożyć roladki i zalać resztą galaretki . Wstawić do lodówki i zostawić do zastygnięcia .Potem wyjąć i podzielić na 4 porcje . Dekorować pokrojoną w kostkę galaretką ( odkrojoną z brzegów ) i resztą wymieszanego z papryką ogórka i gałązkami koperku .

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Ucięło składniki.Podaję całość jeszcz raz : 4 pasterki szynki konserwowej ( prostokątnej w kształcie ) 4 plasterki żółtego sera ( wielkości jak plastry szynki ) 8 łyżeczek sera topionego kremowego 4 łyżeczki pokrojonego w drobna kosteczkę ogórka 4 łyżeczki pokrojonej w drobna kosteczkę czerwonej papryki 1 szklanka rosołu drobiowego 1,5 łyżeczki żelatyny gałązki koperku do dekoracji
  • 0
    original
    Opublikowano

    Motorek

    fajny pomysł
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Pięknie wyglądają.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !