Sposób przygotowania

margarynę wraz z cukrem należy utrzeć, dodając po 1 żółtku. Dodać mąkę z proszkiem, następnie pianę z białek ( ubita). Podzielić na 3 części. Do pierwszej dodać kakao, do drugiej mak, do tzreciej 2 łyżki mąki. Na blachę wyłożyć ciasto makowe, potem kładziemy biszkopty, cienką warstwę dzemu, ciasto kakaowe, biszkopty, dzem. Na wierzchu ułożyć ciasto białe. Upieczone polać polewą.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    fajnie brzmi... kantyczka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Emiliozo

    lubie takie slodkosci
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    ciekawa nazwa; ciasto zapowiada się smacznie:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    IwonaKa

    świetna nazwa,ciekawe jak smakuje

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !