Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta 1/2 szt.
skrzydełka kurczaka 2 szt.
ziemniaki 4 szt.
marchew 1 szt.
pietruszka 1 szt.
por 1 szt.
seler 1 szt.
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
śmietana 2 łyżki
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt.
Ziele angielskie całe Prymat 2 szt.
Kminek mielony Prymat 1 łyżkeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak

Kapustę umyć i drobno poszatkować. W ok 2l podgotować skrzydełka, wyszumować. Marchew, pietruszkę, selera obrać, umyć i zetrzeć na tarce o grubych okach. Pora oczyścić, umyć i pokroić drobno w talarki. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę. Warzywa i kapustę włożyć do garnka z bulionem. Dodać ziele angielskie , pieprz, czosnek, listek laurowy, vegetę i kminek, gotować na małym ogniu, aż warzywa i mięso będą miękkie. Wówczas dodać koncentratu pomidorowego, podgotować zupę.
Zabielić śmietaną

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak