Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

orzechowiec

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 20 dag
margaryna 20 dag
jaja 2 sztuki
miód 2 łyżki
mleko 2 łyżki
Soda oczyszczona Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: orzechowiec

Podane składniki głowne na gorze są na ciasto

Składniki na polewe: orzechy-30 dag
cuker-10 dag
margaryna-11 dag
miód-2 łyżki

KREM- składniki
margaryna- 12,5 dag
masło- 12,5 dag
budyń śmietankowy-1 dag
kawa- 2 łyżki
cukier puder- 15 dag


Sode rozpuścić w mleku i połączyć z resztą składników. Zagnieść ciasto. Podzielić na 2 części . Jedną upiec
Składniki polewy lekko przysmażyć na patelni.

Drugą częsć ciasta włożyć do blachy , wylać na nią polewę i piec.
Kawę rozpuscić w 1/3 szklance wrzącej wody i ostudzić. Budyń ugotować w mniejszej ilości mleka niż na opakowaniu. Masło utrzeć z cukrem. Dodać ostudzony krem i nakryć drugim plackiem. Polać polewą lub posypać pudrem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andzia1977
Andzia1977 24.05.2012 21:17
super
Andzia1977
Andzia1977 24.05.2012 21:17
super
dianix 18.04.2012 10:18
dzięki ale jezeli chodzi o ciasto- to zdjecie nie jest moje ktos inny wwstawił:)
Ada-Gaba 18.04.2012 07:33
apetyczny
olkaaa 10.02.2012 08:53
pycha
ziutula
ziutula 06.02.2012 16:21
do kawy pychotka
Robert10 29.12.2011 20:06
pięknie przyozdobiony
jerry1 15.12.2011 13:13
pyszności
Tika4444 29.09.2011 09:23
pyszności
berys18 28.09.2011 08:27
ciekawy przepis
Ziabela 19.08.2011 12:41
orzechy bardzo zdrowe a w takim wydaniu mega pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak