Sposób przygotowania

Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier oraz żółtka, miksujemy. Następnie dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia oraz kakao, delikatnie mieszamy. Ciasto wylewamy na blaszkę i pieczemy 30 minut w temp. 180°C.
Masa: mleko gotujemy w puszce przez 3 godziny, studzimy. Słonecznik wykładamy na patelnię, dodajemy mleko, cukier oraz pół kostki KASI i prażymy. Następnie, po uprażeniu masę wykładamy na blaszkę, wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200°C i trzymamy, aż się ładnie zarumieni. Po wystudzeniu masę kruszymy wałkiem do ciasta.
Wystudzone mleko skondensowane ucieramy z pozostałą kostką KASI. Do masy dodajemy 3/4 słonecznika i dokładnie mieszamy. Masę wykładamy na wystudzony biszkopt. Na masie układamy herbatniki. Czekoladę gorzką wraz ze śmietanką rozpuszczamy w kąpieli wodnej, smarujemy polewą herbatniki i posypujemy pozostałym słonecznikiem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczna przekąska
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !