Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przecier ogórkowy

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórek 10 sztuk
chrzan kilka kawałków
koper 3 gałązki
czosnek tyle ząbków ile słoi
Zalewa:
woda 1 litr
sól 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Przecier ogórkowy

Ogórki zetrzeć na tarce w łupinkach. Na spód każdego słoika wkładać po kawałeczku chrzanu, odrobinie kopru i po ząbku czosnku. Następnie wkładać starte odciśnięte ogórki. całość zalać gotującą się zalewą (ugotowana woda+ sól), zakręcić słoiki, odstawić. pasteryzować 10 minut dopiero w 3 dniu. Super do zupy ogórkowej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 29.08.2012 19:13
na jakich oczkach trzesz ?
Margo1 14.01.2012 09:12
super
Margo1 14.01.2012 09:12
super
KasiaK90 06.12.2011 09:54
świetny
Rique 16.11.2011 12:21
super
Kate131 22.08.2011 08:38
dobry przepis
Katarzyna/kate1980 05.08.2011 23:26
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak